5 FLEXIBILIS TÖMLŐK

5.1 A FLEXTERM cég gyártmányainak bázisát a Berghőfer cég termékei képezik

Több mint 8 évtizede Berghőfer Kassel otthon van a fémcső- és kompenzátor – technológiában. A vállalat a flexibilis vezetékrendszer fejlődését nagymértékben formálta.

A szállítási program magában foglalja a fémből és műanyagból készült legkülönbözőbb kivitelű csöveket és kompenzátorokat.

Alig akad olyan iparág, melyben nem alkalmaztak volna sikerrel Berghőfer termékeke. Intenzív kutató és fejlesztő tevékenységek olyan gyártási szabványt garantáltak, amely a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeket kielégíti.

Méret szerinti, újító problémamegoldások meghatározzák csöveink és kompenzátoraink teljesítményprofilját. Nagy értékű anyag és konstruktív kivitelezés optimális megbízhatóságot garantál az alábbiak szerint:

Termékeink flexibilitása mellett a beépített anyagok korrózióállósága is döntő tényező.

Rozsda- és saválló nemesacélt, nikkel alapú ötvözetet, bronzot, tombakot és PTFE-t alkalmazunk. Ezen nyersanyagok sokrétűségének előnyei lehetőséget kínálnak egyéni vevőkívánságok teljesítésére. Így például a szigorúbb biztonsági követelmények alapján duplacsővezetékeink és dupla kompenzátoraink egyre nagyobb jelentőségűek.

Flexibilis fémtömlők

Termékeink minőségi nívója világszerte elismert. Bel- és külföldi ellenőrző hatóságok, fontos átvevő cégek engedélyeivel rendelkezünk: Germanischer L’loyd, L’loyd’s Register of Shipping / BureauVeritas / DetNorskeVeritas / See – Berufsgenossenschaft / DVGW / TÜV Hessen* / TÜv* / TÜV Wien / BWB / DB / DR / Polski Rejestr Statków

*Engedély, mint hegesztéstechnikai üzem is.

 

Más társaságokkal történő egyedi vásárlás és egyéb egyedi esetek vevő kívánságára lehetségesek.

A flexibilis fémtömlők területén az alábbi termékeket különböztetjük meg, melyek árujegye jogilag védett:

E sokrétűség alapján szinte mindegyik kért egyedi tömlőkonstrukciót műszakilag pontosan definiálni tudjuk.

Megnövekedettknow – how képezi az iparral kialakított bevált partnerkapcsolatunk alapját. Specialistáink tapasztalata és tudása teljesítőképességünknek csak az egyik oldala. Ehhez jön a gyártás gépi felszereltsége, amely a technika legújabb állását reprezentálja.

A gyártó- és ellenőrző berendezések jelentős részét a Berghőfer mérnökök fejlesztették ki és készítették. Gyártó és ellenőrző lehetőségeink speciális vevőkívánságokat is ki tudnak elégíteni, pl. Offshore technika csövek 100 m hosszúságig és max. 300 mm átmérő Hélium- tömítésvizsgálatot beleértve.

Ez vevőinknek minden ágazatban megadja a biztonságot, hogy a Berghőfer tömlőkkel a gyakorlatban felmerülő problémákat megbízhatóan megoldják.

PTFE csövek

A Berghőfer csövek fluorműanyagból /PTFE/ teszik a flexibilis vezetékelemek ajánlatát teljessé. A PTFE az egyedüli, amely kémiailag ellenálló minden sav, lúg, klorid, szulfátok és vegyületek bármely koncentrációjával szemben, - 70 - + 260 ºC-ig.

Spirálhullámú PTFE bordáscsövek, különösen a nemesacél spirállal nagy flexibilitású vezetékelemek, melyek védőspirálja megakadályozza a törést erős hajlítás esetén.

Speciális tulajdonságai alapján (legnagyobb ellenállóság, könnyű tisztítás, illat- és szagmentes) gyakran alkalmazzák a vegyiparban, előnyben részesítik az élelmiszer- és élvezeti cikkek iparában, valamint a gyógyszeriparban. A PTFE bordáscső-program a FLEXLON névvel jogilag védett.

Természetesen a PTFE - program ugyanolyan szigorú minőségi ellenőrzés alá kerül, mint a tiszta fémelemekből készült cső. Így például a termékeink hézagmentes tömörségi és nyomásvizsgálata minőségbiztosítási katalógusunk fontos része.

Ez az áttekintő prospektusunk flexibilis vezetékelemekre vonatkozó szállítási programunknak csak egy szűk keresztmetszete.

Bővebb információt a műszaki speciális prospektusaink adnak. A problémamegoldás felé vezető út első lépése mindig jól qualifikált műszaki tanácsadóinkkal történő megbeszélés.

Szívesen megadunk Önöknek egy kompetens tárgyalópartnert az Önök közelében.

A flexibilitás nemcsak a termékeink jellemzője, hanem kereskedelmünket is meghatározza.

Szívesen bebizonyítjuk Önöknek.